CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, April 1, 2009

jagung oh jagung

semalam pg pasar malam hari isnin kat Kajang..kawan aku ternampak la pulak selonggok jagung yang berharga rm5. apa lagi kami pun meluru ke situ dan terus membeli..orang yang jual tu kata ini kagung datang dari Banting..kualiti jagung sangat bagus dan bila dah masak emmm..yummy
aku masak bubur jagung...sangat senang..


1. pertama kali mesti la amik isi jagung saja...aku kopek satu2..so isi jagung jadi macam yang jual kat nelson tu..cantik2...pas tu rebus sehingga jagung dah lembut




2. ni bahan yang nak guna iaitu santan dan sagu...

opps..yang ni bukan bahan nak buat bubur jagung..ni aku buat jagung rebus yang mcm kat nelson jugak tu...sebab tu ada gambar susu..

3. setelah itu jagung direbus dengan santan yang dibeli tadi...kemudian masukkan sagu yang telah direndam...

4. maukkan garam sikit dan gula sesedap rasa...tunggu dalam 10-15 minit dah siap...dah boleh hidang..dan makan
selamat mencuba...peace

0 comments: